Pressmeddelande

AkzoNobel sätter bollen i rullning igen med en andra global startup-tävling

15 April 2021

(AKZA; AKZOY)

Startups bjuds in till att upptäcka en värld av möjligheter inom färgindustrin när AkzoNobel för andra gången arrangerar den globala startup-tävlingen Paint the Future med start den 18 maj. Under ledning av AkzoNobel och drivet genom ett nätverk av tusentals personer över hela världen har Paint the Future blivit branschens största, innovativa ekosystem.

Alla deltagande startups kan se fram emot att accelerera utvecklingen av deras lösningar genom att nyttja AkzoNobels passion för färg, expertis, kunskap, resurser och nätverk. För några deltagare öppnas ännu fler möjligheter i form av spännande partnerskap och möjlighet för investeringar.

“Vår nya strategi handlar om att fortsätta bygga vidare på vår starka grund och samtidigt bana väg för tillväxt och innovation,” säger Thierry Vanlancker, CEO AkzoNobel. ”Vi är redo för andra omgången av vår globala startup-tävling. Vi ser fram emot att uppleva den potential dessa samarbeten har och hur de kan hjälpa oss med att erbjuda nya innovativa lösningar för våra kunder.”

Formatet 2021 bygger vidare på framgångarna från 2019 års Paint the Future startup-tävling, med efterföljande regionala startup-tävlingar i Brasilien och Kina, två leverantörsprogram och andra AkzoNobel-samarbeten. Nämnda program har genererat 18 framgångsrika lösningar.

“Paint the Future är vårt ekosystem som bygger på att vi ska kunna accelerera utvecklingen inom färgindustrin,” säger Klaas Kruithof, Chief Technology Officer. “När vi genomförde den första globala startup-tävlingen var vi först inom industrin och sedan dess har vårt ekosystem vuxit enormt och består idag av 2 137 aktiva medlemmar. Det är en språngbräda för fantastiska idéer och attraherar olika typer av startups, leverantörer, akademiker och kunder.”

Information om 2021
Startups är välkomna att skicka in sina bidrag under följande fem teman:

  • Förbättrad funktionalitet
  • Kundupplevelsen
  • Smarta applikationer
  • Cirkulära lösningar
  • Optimerad tillverkning och supply chain

Efter starten den 18 maj fortsätter arbetet med att utforska och utveckla de olika bidragen fram till och med den 20 juni. Där efter väljs finalisterna ut och bjuds in till ett event i slutet av 2021. Då kommer även vinnarna av tävlingen att presenteras.

Är du redo att måla framtiden med oss? Ta del av mer information om startup-tävlingen och processen för inlämningen av bidrag via letspaintthefuture.com


Om AkzoNobel

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. Det är därför allt som vi gör, har sin utgångspunkt i People. Planet. Paint. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics

Fetching the data, please wait...