Pressmeddelande

AkzoNobel Sverige har blivit utsett till Top Employer 2022

20 Januari 2021

(AKZA; AKZOY)

AkzoNobels svenska verksamhet har fått utmärkelsen Top Employer av det oberoende europeiska Top Employers Institute. Certifieringen utvärderar en rad olika parametrar kopplade till arbetsgivarfrågor som påvisar bolagets engagemang för en bättre arbetsplats.

”En objektiv bedömning av oss som arbetsgivare är mycket värdefullt och ger oss en bild av våra interna processer och vad vi som arbetsgivare kan göra ännu bättre, för våra medarbetare och för framtida kollegor”, säger Kees-Jan Starrenburg Country Director AkzoNobel Nordics.

För AkzoNobel utmärker sig speciellt resultaten för kvalitén och nivån av digitala HR processer och verktyg, utbildning- och utvecklingsprogram för medarbetare och ledare, ledarskap och strategi.

”Vi är oerhört stolta över att ha certifierats med Top Employer då det bekräftar den kvalitet och de ambitioner vi har för vårt HR arbete”, säger Åsa Waldemarsson HR Manager Norden.

”För att ta reda på vad som fungerar bra och vad vi kan förbättra så har vi under flera år arbetat med medarbetarundersökningar. 87 % av våra medarbetare deltog senast och det finns ett stort engagemang bland våra medarbetare att påverka sin arbetsplats. Top Employer certifieringen och resultateten ger oss ytterligare insikt och kunskap om våra styrkor och förbättringsområden som arbetsgivare”, fortsätter Åsa.

Utöver Sverige mottog även AkzoNobels verksamheter i Frankrike och Tyskland för första gången
Top Employers certifieringen. För tredje året i rad certifierades AkzoNobel i Nederländerna och USA, för sjätte året i rad i Brasilien, för nionde gången i Kina och för tionde året i UK. Då AkzoNobel i år har fått Top Employers certifiering för fem europeiska marknader erhålls även utmärkelsen Top Employer Europe.

Besök oss för att läsa mer om att arbeta hos AkzoNobel.


Om AkzoNobel

I mer än 200 år har vi i en värld av möjligheter varit banbrytande med att ge ytor olika egenskaper. Vi är experter på att utveckla och tillverka färg och det är högst sannolikt att du bara är ett par meter från någon av våra produkter. Bland våra varumärken finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är välkända och betrodda av kunder över hela världen. Vi är verksamma i över 150 länder och har siktet inställt på att bli världsledande inom vår industri. Detta kan du förvänta dig av bolaget som är ledande inom hållbarhet för färgindustrin och som i mer än två århundranden har skapat innovationer för framtiden.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics