Pressmeddelande

AkzoNobel Sverige har igen blivit utsett till Top Employer 2023

17 Januari 2023

(AKZA; AKZOY)

AkzoNobels svenska verksamhet har för andra året i rad fått utmärkelsen Top Employer av det oberoende europeiska Top Employers Institute. Certifieringen utvärderar en rad olika parametrar kopplade till arbetsgivarfrågor som påvisar bolagets engagemang för en bättre arbetsplats.

”Under ett år där vi som bolag, vårt fokus och våra medarbetare har påverkats på olika sätt av många yttre faktorer känns det ännu viktigare och glädjande att vi igen får utmärkelsen Top Employer”, säger Åsa Waldemarsson, HR Manager Norden.

Varje år certifierar Top Employers Institute bolag i hela värden. Undersökningen omfattar sex HR-domäner som består av 20 olika områden som inkluderar personalstrategi, arbetsmiljö, talangförvärv, lärande, mångfald och inkludering samt välbefinnande.

För AkzoNobel i Sverige utmärker sig speciellt resultaten för kvalitén och nivån av digitala HR processer och verktyg, utbildning- och utvecklingsprogram för medarbetare och ledare, ledarskap och strategi.

Utöver Sverige mottog även AkzoNobels verksamheter i Frankrike och Tyskland för andra gången

Top Employers certifieringen. För fjärde året i rad certifierades AkzoNobel i Nederländerna och USA, för sjunde året i rad i Brasilien, för tioende gången i Kina och för elfte året i rad i UK. AkzoNobel får som koncern för andra året i rad även utmärkelsen Top Employer Europe då fem av våra marknader är Top Employer certifierade.

Besök https://akzo.no/Careers för att läsa mer om att arbeta hos AkzoNobel.

 

Om Top Employer Institute

Top Employers Institute certifierar organisationer baserat på deltagandet och resultaten av deras HR Best Practices enkät. Undersökningen täcker sex olika områden inom HR bestående av ett 20-tal olika ämnen som strategi, arbetsmiljö, rekrytering, kompetensutveckling, mångfald och engagemang. Top Employers Institute grundades för över 30 år sedan och har certifierat över 1857 organisationer i 123 länder/regioner.


Om AkzoNobel

I mer än 200 år har vi i en värld av möjligheter varit banbrytande med att ge ytor olika egenskaper. Vi är experter på att utveckla och tillverka färg och det är högst sannolikt att du bara är ett par meter från någon av våra produkter. Bland våra varumärken finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är välkända och betrodda av kunder över hela världen. Vi är verksamma i över 150 länder och har siktet inställt på att bli världsledande inom vår industri. Detta kan du förvänta dig av bolaget som är ledande inom hållbarhet för färgindustrin och som i mer än två århundranden har skapat innovationer för framtiden.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics