Pressmeddelande

Låt dig omfamnas av Sweet Embrace - AkzoNobels Årets kulör 2024

12 september 2023

(AKZA; AKZOY)

Om någon kulör skulle kunna ge ett hem en omfamning så är det Sweet Embrace™, AkzoNobel och Nordsjös Årets kulör 2024. Denna skira och positiva rosa kulör, som är inspirerad av mjuka dun och lätta kvällsmoln, är perfekt för att skapa lugna och välkomnande rum som många av oss längtar efter.

Nordsjös egna kulörexperter och ett team av internationella designproffs inom arkitektur, design, journalistik och teknologi har noga analyserat olika globala samhällstrender och utifrån resultatet sammanställt trendrapporten ColourFutures™ 2024. Det som framträdde tydligt i rapporten var känslan av att även om vi är bättre informerade än någonsin tidigare, letar vi fortfarande efter något – efter en tillhörighet, efter lugn och ro samt efter stunder av glädje i vardagen. När världen känns skör och komplicerad behöver vi ett utrymme där vi kan hitta oss själva, omgruppera och möta framtiden – en plats där vi hör hemma - och här kan Sweet Embrace bidra med sin mjuka och behagliga omfamning.

”Sweet Embrace är en kulör som ändrar uttryck med ljuset. Förutom att vara en subtil och sofistikerad fristående kulör, står Sweet Embrace också som en solid grund för en mängd andra kulörer. Med utgångspunkt i denna mjuka, positiva rosa kulör har vi tagit fram tre kulörpaletter som ska hjälpa konsumenter att välja trendiga och harmoniska kulörer som speglar deras unika personligheter”, säger Ann-Charlotte Linde, kulörchef på Nordsjö.

Den första av de tre kulörpaletterna är ”A warm colour story”, som påminner var och en av oss om hemmet lugna vrå, en plats som känns bekväm och säker, och kombinerar nyanser av sten, jord och lera. Nästa palett ”A calm colour story” väcker tankar om naturen och livets väsen, och förenar skogen och havets mjuka gröna och blå kulörer. Slutligen sätter ”An uplifting colour story” ett leende på läpparna med drömmande syrener och moderna gula kulörer. Sweet Embrace och de tre kulörpaletterna kan du inspireras av på Nordsjös hemsida.

Årets kulör har också inspirerat till design av kulörer och texturer för industrifärg för också designutveckling för våra kunders industriella beläggningar. Trender inom kulör, texturer och specialeffekter har utformats för flyg-, bil-, konsumentelektronik, möbler, golv och arkitektoniska element. 

Årets kulör 2024 – Sweet Embrace finns att provmåla med Nordsjös innovativa Colour Tester, som finns att beställa på www.colourtester.se För ytterligare information om Årets kulör följ #CF24 #åretsfärg2024 på sociala medier eller besök Nordsjös hemsida.


 

Om AkzoNobel

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics

Hämtar data, vänta...