Pressmeddelande

AkzoNobels Paint the Future-tävling vinnare är utsedda

25 Mars 2021

(AKZA; AKZOY)

De tre vinnarna av den globala Paint the Future global startup tävlingen är redo att sätta fart och bidra med innovativa lösningar till färgindustrin. Efter tre-dagars bootcamp blev de utvalda av en internationell jury och kommer tillsammans med AkzoNobel arbeta vidare med hållbara affärsmöjligheter.

 

Vinnarna av Paint the Futures globala startup tävling:

Aerones

Litauen

Robotlösningar för färgapplikation på hög höjd

SprayVision

Tjeckien

Datadriven metod för optimal färgsprayapplikation

SolCold

Israel

Hållbar självkylande ytbehandling

 

 

“Genom Paint the Future sammanför vi innovation och hållbarhet, viktiga drivkrafter för vår verksamhet,” säger Thierry Vanlancker, CEO AkzoNobel. “I vårt innovativa ekosystem samarbetar vi med startups, leverantörer, kunder och akademin för att ta fram spännande lösningar för att bidra till en mer hållbar framtid

Vinnarna av Paint the Futures globala startup-tävling Aerones, SolCold och SprayVision utsågs efter tre intensive bootcamps dagar på AkzoNobels huvudkontor i Amsterrdam.

“Kollaborativ innovation kan verkligen bidra till att transformera färgindustrin,” säger Klaas Kruithof, AkzoNobels CTO och Paint the Future juryns ordförande. “Jag ser frame mot att blanda dessa passionerade entreprenörers talang med vår kunskap om färg. Tillsammans kan vi skapa nya lösningar för våra kunder som vi ännu inte har kunnat föreställa oss.”

Denna omgång av Paint the Futures globala startup-tävlingen lanserades den 18 maj 2021 och attraherade 245 bidrag från 62 länder. Tio finalister valdes ut och bjöds in till Amsterdam för att delta i AkzoNobels bootcamp.

Detta är AkzoNobels andra globala startup-tävling, den första genomfördes 2019. Regionala startup-tävlingar har även genomförts i Brasilien (2020), Kina (2021) och senast i år i Indien.

För ytterligare information om Paint the Future besök letspaintthefuture.com och följ @letspaintfuture via LinkedInFacebook och Twitter.


Om Paint the Future

Paint the Future lanserades 2019 och är AkozNobels globala innovativa ekosystem. Ett banbrytande initiativ för att accelerera, testa, lansera och skala upp idéer och lösningar för färgindustrin. Från början ett initiativ för startups som snabbt expanderade och numera inkluderar akademin, forskningsinstitut och två stora grupper av leverantörer. Ekosystemet fortsätter att växa och bygga på framgångarna från varje tillfälle och har blivit det största inom vår bransch.

Om AkzoNobel

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. Det är därför allt som vi gör, har sin utgångspunkt i People. Planet. Paint. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics

Fetching the data, please wait...