Pressmeddelande

Briljanta startups deltar i AkzoNobels Paint the Future bootcamp

2 November 2021

(AKZA; AKZOY)

Paint the Future globala startup-tävling har bjudit in 11 finalister att delta i ett tre-dagars bootcamp 16-18 november i Amsterdam. Experter från AkzoNobel och de finalisterna träffas för att tillsammans utforska potentiella samarbeten.

De inbjudna finalisterna kommer att delta i ett skräddarsytt program som inkluderar sessioner med sakkunniga från olika områden, exklusiva presentationer och massor av möjligheter att nätverka med både ledare och expertis inom bolaget.

Vinnaren utses av en jury och meddelas under evenemangets avslutningsceremoni. Vinnaren får ta emot det prestigefyllda Paint the Future-priset och får möjligheten att tillsammans med AkzoNobel arbeta med hållbara affärsmöjligheter för framtiden.

“Paint the Future bootcamps är energifyllda och väldigt stimulerande, jag ser verkligen fram emot att träffa dessa motiverade entreprenörer”, säger Klaas Kruithof, Chief Technology Officer AkzoNobel och ordförande i Paint the Future juyn. “Kollaborativ innovation är en vital del av vårt förhållningssätt till vårt arbete med hållbarhet som vi samlar inom områdena; People. Planet. Paint. Vi ser fram emot att vara en del av nya samarbeten som kan bidra till att transformera färg- och ytbehandlingsindsutrin.”

De 11 startups som deltar i Paint the Future bootcamp i Amsterdam är:

GreenMantra Technologies

Kanada

Polystyrenåtervinning till styrnemonomer/oligomerer

Halley Labs

Israel

Optimera applikation av färg genom maskininlärning

SolCold Ltd

Israel

Hållbar självkylande ytbehandling

Techstyle Materials

USA

Ytbehandling som reglerar värme och fukt i byggnader

Graphite Innovation and Technologies

Kanada

Skeppsbottenfärg utvecklad för propellrar

Repela Tech, LLC

USA

Ny giftfri påväxtkontroll

Zinergy

Storbritannien

Tunn foliering som lagrar energi

Advanced Material Development

Storbritannien

Temperatur- eller mekaniskt responsiva ytor 

SIA Aerones

Litauen

Robotlösningar för färgapplikation på hög höjd

SprayVision

Tjeckien

Datadriven metod för optimal färgsprayapplikation

HausBots

Storbritannien

Krypande robot för att kunna inspektera och applicera färg

 

"Våra jury-medlemmar har valts ut speciellt för att få en bred expertis som omfattar innovation, digital teknik, affärer, vetenskap, marknadsföring, investeringar och kundupplevelse”, säger Ally van der Boon, Paint the Future Program Manager. "Med både interna och externa experter involverade kommer vi få olika perspektiv på dessa lösningar och den inverkan de kan ha på vår bransch."

Genom denna andra globala startup-tävling expanderar AkzoNobels innovativa ekosystem ytterligare, efter den första globala tävlingen 2019 och de två regionala tävlingarna i Brasilien (2020) och nu senast i Kina (2021).

För ytterligare information om 2021 globala startup-tävling, besök letspaintthefuture.com/global-challenge-2021/ och följ @letspaintfuture via LinkedInFacebook och Twitter. För att delta i evenemanget som press, vänligen kontakta mediakontakten nedan.


 

Om Paint the Future

Paint the Future lanserades 2019 och är AkozNobels globala innovativa ekosystem. Ett banbrytande initiativ för att accelerera, testa, lansera och skala upp idéer och lösningar för färgindustrin. Från början ett initiativ för startups som snabbt expanderade och numera inkluderar akademin, forskningsinstitut och två stora grupper av leverantörer. Ekosystemet fortsätter att växa och bygga på framgångarna från varje tillfälle och har blivit det största inom vår bransch.

Om AkzoNobel

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. Det är därför allt som vi gör, har sin utgångspunkt i People. Planet. Paint. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics

Fetching the data, please wait...