Pressmeddelande

Lys upp din dag med årets kulör 2022 från AkzoNobel

14 September 2021

(AKZA; AKZOY)

AkzoNobel presenterar idag årets kulör 2022 Bright SkiesTM. En blå luftig, lätt kulör, som ett andetag av frisk luft som vi alla behöver.

Efter en period då vi känt oss innestängda och begränsade, längtar vi nu efter att vidga våra vyer. AkzoNobels kulörexperter har tillsammans med ledande, internationella designers och trendforskare genomfört den årliga omfattande trendforskningen. Den visar våra behov att med öppet sinne ta in nya vyer och frisk luft. Det finns ett starkt behov av att åter ta steget ut, att uppleva naturen och världen omkring oss.

Många händelser de senaste två åren har gett oss nya perspektiv på våra liv socialt såväl som ekonomiskt. Händelser som visar hur vi påverkar miljön och hur vi påverkas av miljön. Nya perspektiv har gett oss möjlighet att tänka över vad som verkligen är viktigt i livet; familj, vänner, våra hem och världen vi lever i.

"År 2022 kommer Bright Skies att hjälpa oss att omfamna nya idéer och inspirera oss i skapandet av en ny framtid", säger Heleen van Gent, Creative Director vid AkzoNobels globala estetiska center. ”Kulören speglar den oändliga himlen ovanför oss, ger oss utrymme att omdefiniera betydelsen av våra hem, naturen, konsten och nya röster i våra liv. I vår roll som kulörexpert vill vi inspirera och ge konsumenter självförtroendet att omvandla sina hem och uttrycka sig genom kulörer.”

Den årliga trendforskningen och insikterna om kulörtrenderna används inom AkzoNobels olika affärsområden och kommer tillgodo de kunder som köper målarfärg, våra kunder inom arkitektur, flyg- och bilindustrin, konsumentelektronik samt för tillverkare av fönster, dörrar, golv med flera.   

För att inspirera och visa hur Bright Skies ser ut tillsammans med andra toner och kulörer tar AkzoNobels estetiska center också varje år fram fyra kompletterande kulörpaletter som i år har inspirerats av inomhusmiljöers skiftande roll och av hur hemmets roll har förändrats. Paletterna heter: Workshop colors, Greenhouse colors, Studio colors och Salon colors. Paletterna gör det enkelt att kombinera och välja mellan en rad mjuka och glada nyanser. Med dessa kan du dela upp rummet i olika områden för olika aktiviteter, ge en känsla av naturen inomhus, skapa lugna och omfamnande miljöer.

För mer information om årets kulör 2020 besök vår hemsida eller besök Nordsjös hemsida och följ #CF22 i sociala medier.


Om AkzoNobel

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. Det är därför allt som vi gör, har sin utgångspunkt i People. Planet. Paint. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics

Fetching the data, please wait...