Persbericht

AkzoNobel en McLaren Racing schakelen partnerschap naar de hoogste versnelling

3 february 2022

(AKZA; AKZOY) 

McLaren Racing en AkzoNobel hebben hun langdurige samenwerking verlengd en verder uitgebreid. Deze nieuwe meerjarige overeenkomst zal de succesvolle 13-jarige relatie verder verdiepen en ruimte bieden om nieuwe mogelijkheden te verkennen op het gebied van duurzaamheid, technologische innovatie en productontwikkeling. 

Het bedrijf blijft niet alleen McLaren Racing's exclusieve officiële coatings solutions partner: Coatings Solutions, maar is nu ook duurzaamheidspartner van het McLaren raceteam - het begin van een meer geïntegreerde samenwerking die veel verder gaat dan het leveren van hoogwaardige lakken alleen.

Beide partners hebben een aantal initiatieven vastgesteld die de reikwijdte van het strategische partnerschap zullen verbreden en op meerdere gebieden waarde zullen toevoegen. Zoals het verstrekken van technisch advies op gebied van gezamenlijke interesses, het verkennen van verdere mogelijkheden voor innovatie en de uitwisseling van personeel. 

"We zijn ongelooflijk trots en enthousiast om onze relatie met zo'n langdurige en gewaardeerde partner te versterken, zodat we samen meer kunnen bereiken," zegt Patrick Bourguignon, directeur van AkzoNobel's Automotive en Specialty Coatings business. "Onze gezamenlijke focus op uitstekende prestaties en baanbrekende innovaties zal ons beiden vooruit helpen en een nieuwe dimensie toevoegen aan onze formule voor succes”.

"We kijken er ook naar uit om onze People. Planet. Paint aanpak te integreren en streven ernaar om een actieve rol te spelen in de duurzaamheidsreis van McLaren Racing. We willen voortbouwen op de geweldige successen die we tot nu toe hebben geboekt en het partnerschap verder vorm te geven voor de toekomst."  

Matt Dennington, Director of Partnerships bij McLaren Racing, zei: "Het is fantastisch om onze samenwerking met AkzoNobel te verlengen en uit te breiden. We kijken ernaar uit om samen in dit langdurige innovatieve partnerschap een nieuw hoofdstuk te beginnen, met een meer geïntegreerde benadering, waardoor AkzoNobel ons kan ondersteunen in onze missie om een duurzamer team te worden."

AkzoNobel en McLaren sloegen in 2008 voor het eerst de handen ineen. Sindsdien zijn er verschillende vorderingen in verftechnologie geboekt, die niet alleen hebben bijgedragen aan de prestaties van de McLaren Formule 1-auto, maar ook de innovatie in andere sectoren heeft bevorderd.

De McLaren F1-auto van dit jaar, MCL36, wordt half februari gelanceerd. De tests voor het nieuwe F1-seizoen beginnen op 23 februari, terwijl de eerste Grand Prix op 20 maart in Bahrein zal plaatsvinden.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...