Persbericht

AkzoNobel erkend als Europese Top Employer

20 january 2022

AkzoNobel is door het Top Employers Institute beoordeeld als een Europese Top Employer. Dit blijkt uit de laatste benchmarkbeoordeling.

De onderneming krijgt deze erkenning in totaal acht landen, vijf landen zijn wederom gecertificeerd (Brazilië, China, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten) en drie nieuwe landen (Frankrijk, Duitsland en Zweden). Het betekent dat AkzoNobel nu geclassificeerd is als een Europese Top Employer, omdat vijf van de gecertificeerde landen in Europa liggen.

"Ik ben er erg trots op dat onze focus op de ontwikkeling, betrokkenheid en het welzijn van onze medewerkers ertoe bijdraagt dat zij elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen – ondanks alle voortdurende uitdagingen," zegt Joëlle Boxus, Chief Human Resources Officer van AkzoNobel.

"We stellen alles in het werk om de gezondheid van onze organisatie verder te verbeteren en ervoor te zorgen dat iedereen zich betrokken voelt en dat er naar iedereen wordt geluisterd. Het ontvangen van acht certificeringen – waarvan drie voor de eerste keer – geeft aan dat we zeker op de goede weg zijn en we zijn vastbesloten om nog meer te doen om onze positie als toonaangevende werkgever te versterken."

De strenge beoordeling door het Top Employers Institute vergelijkt bedrijven over de hele wereld met de beste praktijken op het gebied van human resources. Dit jaar scoorde AkzoNobel vooral goed op het gebied van bedrijfsstrategie, leiderschap en waarden.

De vijf opeenvolgende certificeringen laten ook een sterk track record zien: het derde jaar op rij voor AkzoNobel in Nederland en de VS, het zesde voor Brazilië, het negende voor China en het tiende voor het Verenigd Koninkrijk.

Boxus voegt hieraan toe: "Wij hebben People. Planet. Paint. in het middelpunt van alles wat we doen en hebben een onwrikbare inzet om te investeren in mensen en gemeenschappen. We groeien samen, bouwen onze capaciteiten uit en doen er alles aan om in de kopgroep van onze sector te blijven."

Voor meer informatie over werken bij AkzoNobel kijk op onze carrière website.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...