Persbericht

AkzoNobel gebruikt koolzaad- en dennenhars om de eerste biobased interieurcoating voor KIA Motors te creëren

3 november 2023

(AKZA; AKZOY)

KIA Motors gebruikt biobased verf van AkzoNobel voor de binnenzijde van zijn nieuwe EV9 elektrische SUV. Het is de eerste keer dat de voertuigfabrikant een biobased coating voor het interieur specificeert.

Om het product te maken zijn er twee soorten biohars gebruikt: de een wordt gewonnen uit koolzaad, de andere uit dennenhars. De verf is te vinden op de deurschakelpanelen aan de binnenzijde van de EV9 en daarnaast levert AkzoNobel ook de coatings voor de rest van het interieur.

Beide bedrijven hebben een lange geschiedenis in het ontwikkelen van duurzamere producten en we zijn er trots op dat we een rol hebben gespeeld in het helpen van KIA Motors om deze belangrijke mijlpaal te bereiken”, zegt Patrick Bourguignon, directeur van AkzoNobels Automotive and Specialty Coatings business.

De verf op biologische basis die voor de EV9 wordt gebruikt, komt niet alleen volledig over met de kleurstandaard, maar voldoet ook aan alle eisen van KIA Motors op het gebied van chemische en fysische weerstand (bijvoorbeeld tegen zonnebrandcrème, luchtverfrisser, hitte en krassen).

"KIA Motors had zeer specifieke coatingvereisten voor de EV9 en de prestaties van ons product op biologische basis voldoen aan al deze eisen", vervolgt Bourguignon. "Het is het meest recente voorbeeld van hoe wij als bedrijf geavanceerde coatingtechnologie blijven ontwikkelen die de impact op het milieu minimaliseert, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit."

AkzoNobel is al tien jaar een trotse partner van KIA Motors, en hoewel deze nieuwe overeenkomst zich nog beperkt tot EV9-modellen die in Zuid-Korea worden geproduceerd, is de verwachting dat deze zal worden uitgebreid naar andere toekomstige EV-modellen van de autofabrikant.

 

 

Over AkzoNobel
Wij leveren de duurzame en innovatieve verven en coatings waar onze klanten, de gemeenschap - en het milieu - steeds meer op vertrouwen. Ons merkenportfolio van wereldklasse - waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon - wordt vertrouwd door klanten over de hele wereld. Wij zijn actief in meer dan 150 landen en hebben ons tot doel gesteld wereldwijd marktleider te worden. Het is wat je mag verwachten van een baanbrekend verfbedrijf dat zich inzet voor wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen en echt actie onderneemt om wereldwijd relevante uitdagingen aan te pakken en toekomstige generaties te beschermen.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.