Persbericht

AkzoNobel geeft Jodhpur een blauwe metamorfose

25 august 2022

(AKZA; AKZOY)

De wereldberoemde Blauwe Stad van India, Jodhpur, is opnieuw geverfd en opgefrist door AkzoNobel als onderdeel van een groot 'Let's Colour' project waarbij 250 woningen betrokken zijn.

Meer dan 5.600 liter Dulux (Flexa) verf werd gebruikt om het iconische gebied van Rajasthan, dat wereldwijd bekend staat als een belangrijke toeristische bestemming, nieuw leven in te blazen. Naast het schilderen van de buitenmuren in een karakteristieke, levendige kleur blauw, werden de daken van meer dan 100 huizen gecoat met Dulux Weathershield Protect, dat de temperaturen met wel 5˚C kan verlagen.

Daarnaast werden 20 kleurrijke muurschilderingen aangebracht langs de oude wegen die leiden naar het Mehrangarh Fort, dat boven de stad uittorent. Het gehele werk, dat ongeveer vier maanden in beslag nam, werd uitgevoerd door schilders van de AkzoNobel Paint Academy, plaatselijke kunstenaars en bewoners, alsmede vrijwilligers van AkzoNobel die met hun creatieve talenten hebben bijgedragen.

"We zijn er erg trots op dat we ons 'Let's Colour' programma naar Jodhpur kunnen brengen en kunnen laten zien hoe de transformerende kracht van kleur mensen kan inspireren en gemeenschappen kan verbeteren," zegt Rajiv Rajgopal, Managing Director, AkzoNobel India. "Dit project gaat verder dan het behoud van het opmerkelijke erfgoed van de Blauwe Stad. Wij creëren nieuwe inkomensmogelijkheden voor de plaatselijke gemeenschap, steunen plaatselijke kunstenaars en willen een duurzaam verschil maken door woningen te beschermen en koeler te maken."

De kleur blauw maakt al eeuwenlang deel uit van de identiteit van Jodhpur. De aanleiding voor het hele project was om de tijdloze aantrekkingskracht van de stad nieuw leven in te blazen - haar leefbaarder en aangenamer te maken.  Er werden niet alleen meer dan 250.000 vierkante meter muren geverfd, maar  ook de voetpaden en trappen van de gemeenschap kregen een nieuwe regenbooglook met Dulux FloorPlus verven.

"Het is altijd spannend om te zien wat onze producten kunnen," voegt Rajgopal eraan toe. "Of we nu lokale gemeenschappen steunen, huizen beschermen, kunst en cultuur onder de aandacht brengen of geschiedenis en erfgoed vieren, alles wat we doen begint met People. Planet. Paint."

Het wereldwijde Let’s Colour initiatief van AkzoNobel werd in 2009 gelanceerd. Tot op heden hebben meer dan 2.300 projecten plaatsgevonden, waarbij meer dan 1,3 miljoen liter verf over de hele wereld is gedoneerd.

Voor meer informatie, bezoek letscolourproject.com

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...