Persbericht

AkzoNobel introduceert nieuw managementsysteem voor onderhoud van scheepsromp

11 october 2021

(AKZA; AKZOY)

Scheepseigenaren kunnen vanaf nu brandstof- en emissiebesparingen realiseren met de lancering van Intertrac HullCare - hét management beheerpakket voor scheepsrompen - voor de maritieme industrie. 

Dit systeem, dat een product is van AkzoNobel’s toonaangevende merk International,

biedt exploitanten de controle en efficiëntie waarbij inspectie op afstand, geavanceerde reinigingstechnologieën en big data monitoring zijn gecombineerd in één systeem. Hiermee bepaalt Intertrac HullCare de nieuwe norm voor operationele efficiëntie binnen de industrie.

Duurzaam

Door ervoor te zorgen dat gladde, schone rompen goed worden onderhouden, kunnen klanten kiezen voor de optie van een tienjarenplan, waarbij een stapsgewijze vermindering van de CO2-uitstoot van maximaal 34.000 ton en een brandstofbesparing van 4,6 miljoen euro is te realiseren.

"Het aanpakken van de milieu-impact van de scheepvaartindustrie, en in het bijzonder de prestaties van de scheepsromp, is een blijvende prioriteit die we delen met vlootexploitanten en scheepswerven over de hele wereld," verklaart Jean-Michel Gauthier, directeur van AkzoNobel's Marine and Protective Coatings business. 
"Intertrac HullCare is een voorbeeld van hoe wij actief met onze klanten samenwerken om nieuwe oplossingen te bieden die hun operationele efficiëntie, financiële prestaties en duurzaamheidsambities bevorderen" aldus Gauthier.

Innovatief en efficiënt

Vlootbeheerders worden wereldwijd geconfronteerd met een steeds complexer geheel van operationele en wettelijke uitdagingen. Door bewezen technologie en technieken voor het reinigen van de romp te combineren met geavanceerde ROV-inspectie (remote operating vehicle) en big data-monitoring, kan Intertrac HullCare de operationele prestaties verbeteren en de levensduur verlengen, en gaat dus verder dan alle momenteel beschikbare oplossingen.

"Met Intertrac HullCare kunnen we de ervaring, technologie en gegevens bieden om de operationele efficiëntie van een vloot te maximaliseren en de koolstofneutrale reis van onze klanten te stimuleren met compromisloze prestaties," voegt John Willsher, Global Account Manager voor de Marine business van AkzoNobel, toe. 
"De datasuite, operationele cyclus, waarde toevoegende begeleiding en flexibele dokintervallen zorgen ervoor dat klanten controle kunnen krijgen en onderhoud beter kunnen inplannen."   
Als onderdeel van het pakket is alle reiniging afgestemd op de BIMCO-industriestandaard voor rompreiniging die momenteel wordt ontwikkeld door de IMO. Hiermee draagt AkzoNobel bij aan het verder terugdringen van het verplaatsen van biodiversiteit naar verschillende werelddelen in vergelijking met alternatieve reinigingsmethoden.

Het merk International

Het merk International is een toonaangevende leverancier van coatings die schepen beschermen door de ophoping van organismen op hun romp te verminderen, waardoor de weerstand afneemt die ontstaat wanneer zij door het water bewegen. Daarnaast wordt de efficiëntie verbeterd en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderd. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van International.


 

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst. https://www.akzonobel.com/en/nl

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...