Persbericht

AkzoNobel kondigt Gregoire Poux-Guillaume aan als nieuwe Chief Executive Officer met ingang van 1 november 2022

28 june 2022

(AKZA; AKZOY)

AkzoNobel heeft aangekondigd dat Gregoire Poux-Guillaume met ingang van 1 november 2022 de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van de onderneming wordt. Hij volgt Thierry Vanlancker op, die sinds 2017 CEO en lid van de Raad van Bestuur was, en wiens ambtstermijn ten einde loopt.

Gregoire (52), die de Franse nationaliteit heeft, is een internationale bestuurder met 25 jaar ervaring. Hij heeft een uitstekende staat van dienst als het gaat om het opbouwen van succesvolle, winstgevende bedrijven in uitdagende omgevingen, het versnellen van de bedrijfsgroei en het verbeteren van de marges. Tot zijn vorige functies behoorden CEO van Sulzer, CEO van GE Grid Solutions (voorheen Alstom Grid) en Senior Managing Director van CVC Capital Partners.

Nils Smedegaard Andersen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van AkzoNobel, zegt over de benoeming: "Gregoire Poux-Guillaume is een ervaren zakelijk leider met een track record van het leveren van groei boven de markt en het opbouwen van sterke teams. We zijn blij en vol vertrouwen dat we voor AkzoNobel de beste match hebben gevonden om onze positie als koploper in onze industrie voort te zetten. Zijn ervaring zal een waardevol perspectief bieden om ons te helpen met toekomstige groei en financiële prestaties. Ik kijk uit naar onze samenwerking."

Gregoire Poux-Guillaume voegt hieraan toe: "Ik ben vereerd dat ik door de Raad van Commissarissen van AkzoNobel ben geselecteerd om de onderneming door haar volgende ontwikkelingsfase te leiden. AkzoNobel is een leider in innovatieve en duurzame producten en oplossingen; een werkelijk wereldwijde onderneming met een trots erfgoed. Ik kijk ernaar uit mijn nieuwe collega's te ontmoeten en samen verder te bouwen op de vooruitgang die de afgelopen jaren is geboekt."

Smedegaard Andersen vervolgt: "We zijn Thierry dankbaar voor zijn leiderschap, waaronder dat AkzoNobel met succes de Specialty Chemicals business heeft afgesplitst en een gefocust en concurrerend verf- en coatingsbedrijf is geworden, met een sterke winstgevendheid en een aanzienlijk rendement voor de aandeelhouders."

De benoeming van Gregoire Poux-Guillaume tot de Raad van Bestuur van AkzoNobel is afhankelijk van goedkeuring door de aandeelhouders en zal als zodanig op de agenda staan van een Buitengewone Algemene Vergadering die in september van dit jaar zal worden gehouden.

Dit is een openbare mededeling van Akzo Nobel N.V. op grond van artikel 17 lid 1 van de Europese Verordening Marktmisbruik (596/2014).

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...