Persbericht

AkzoNobel lanceert 24-uurs Challenge om partners te verbinden en klimaatverandering aan te pakken

7 april 2022

AkzoNobel heeft een uniek initiatief gelanceerd om gezamenlijk de CO2-reductie in de verf- en coatingsindustrie te versnellen.

De onderneming heeft partners uit de hele waardeketen uitgenodigd om deel te nemen aan deze 24-uurs Collaborative Sustainability Challenge - een nieuw Paint the Future-initiatief dat tot doel heeft een gezamenlijke aanpak van de klimaatverandering te ontwikkelen.

Aan dit 24-uurs evenement, dat in mei plaatsvindt, zullen senior executives en next generation leiders van een selecte groep partners - waaronder leveranciers en klanten - deelnemen, waarbij in vertrouwelijke sferen open discussies gevoerd kunnen worden.

"Het succesvol aanpakken van de gevolgen van klimaatverandering is ieders verantwoordelijkheid," zegt Thierry Vanlancker, CEO van AkzoNobel. "We hebben wetenschappelijk onderbouwde duurzaamheidsdoelstellingen vastgesteld om onze koolstofuitstoot in de hele waardeketen tegen 2030 te halveren en we zetten ons volledig in om die doelstelling te halen. We weten echter dat de enige manier waarop we die ambitie kunnen waarmaken - en onze rol kunnen spelen in het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5°C boven het pre-industriële niveau - is door samen te werken en denken met onze partners.

Tijdens het evenement zullen de deelnemers dieper ingaan op de volgende gebieden:

  • Energietransitie - Partners inspireren om processen koolstofvrij te maken en over te stappen op hernieuwbare energiebronnen
  • Procesefficiëntie - Verhoog de efficiëntie van het materiaalgebruik en verminder de energie die nodig is voor het aanbrengen en uitharden van verven en coatings 
  • Uitstoot van oplosmiddelen - Verminderen van het aantal oplosmiddelen dat in onze hele waardeketen wordt uitgestoten 
  • Circulaire oplossingen - Verhoog het gebruik van circulaire oplossingen in verven en coatings, zowel upstream als downstream

 

"Er zijn ongekende uitdagingen die we allemaal moeten overwinnen," voegt Klaas Kruithof, AkzoNobel's Chief Technology Officer, toe. "Om dit te bereiken is gezamenlijke innovatie in de hele industrie nodig. We willen onszelf en onze partners uitdagen om collectief kansen te identificeren op de gebieden die we zullen bespreken, wat zal resulteren in slechts één echte winnaar - onze planeet." 

De komende Collaborative Sustainability Challenge zal voortbouwen op het succes van Paint the Future, dat al een sterk collaboratief innovatie-ecosysteem heeft opgezet met startups, leveranciers, de academische wereld en klanten. 

Vanlancker vervolgt: "Paint the Future heeft een revolutie teweeggebracht op het vlak van innovatie in de verf- en coatingindustrie en deze uitdaging is een natuurlijke progressie, want onze wetenschappelijk onderbouwde duurzaamheidsdoelstelling is duidelijk een motor voor innovatie. Het gaat erom onszelf en onze partners elke dag uit te dagen om betere wereldburgers te zijn en de toekomst van onze planeet te beschermen - wat fundamenteel is voor onze eigen People. Planet. Paint. benadering van zakendoen."

De Collaborative Sustainability Challenge van AkzoNobel vindt plaats op 17 en 18 mei 2022 in Amsterdam. 

Ga voor meer informatie over de Collaborative Sustainability Challenge naar www.letspaintthefuture.com en volg @letspaintfuture op LinkedInFacebook en Twitter.

 

Over Paint the Future

Paint the Future, gelanceerd in 2019, is het wereldwijde samenwerkende innovatie-ecosysteem van AkzoNobel. Het is een gedurfd initiatief om ideeën en oplossingen voor de verf- en coatingsindustrie te versnellen, te testen, te lanceren en op te schalen. Paint the Future voert een aantal programma's uit om innovatie te versnellen. Aanvankelijk stond het open voor startende bedrijven, maar al snel werd het uitgebreid met academische instellingen, onderzoeksinstituten en twee grote groepen leveranciers. Aangezien het ecosysteem blijft groeien en voortbouwt op het succes van elk programma, is het uitgegroeid tot het grootste in de industrie.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...