Persbericht

AkzoNobel ontvangt SBTi-goedkeuring voor CO₂-reductiedoel

9 september 2021

Het traject van AkzoNobel om de doelen van het klimaatakkoord van Parijs te halen is nu gevalideerd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi). Daarmee is AkzoNobel de eerste verf- en coatingsonderneming die deze goedkeuring heeft ontvangen.

In juli zette AkzoNobel zijn duurzaamheidsambitie kracht bij door CO₂-reductiedoelen voor de volledige waardeketen bekend te maken.

Over deze laatste ontwikkeling zegt CEO Thierry Vanlancker: “We zijn trots dat we als eerste onderneming in onze sector de goedkeuring van de SBTi hebben ontvangen voor onze CO₂-reductiedoelen. Dit is een duidelijk signaal dat we een tandje bij willen zetten om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan en het is een enorme stimulans om innovatie onderdeel te laten zijn van alle activiteiten die plaatsvinden binnen onze toeleveringsketen en richting onze klanten”.

“Het betekent dat we onze ambities op het gebied van duurzaamheid hebben afgestemd op het klimaatakkoord van Parijs, dat er naar streeft om de opwarming van de aarde te beperken en vergeleken met pre-industriële niveaus op maximaal 1,5⁰ C te houden”. 

Volgend op de recente SBTi-goedkeuring heeft AkzoNobel zijn CO₂-reductiedoel van 42% (referentiewaarde 2020) voor de hele waardeketen bijgesteld en verhoogd naar 50% in 2030 (referentiewaarde 2018). Hiermee sluit het CO₂-reductiedoel nu aan bij de ambities die zijn vastgesteld voor de eigen activiteiten en wordt AkzoNobels visie wat betreft de eigen duurzaamheidsstrategie People. Planet. Paint. verder aangescherpt en versneld. 

Vanlancker voegt toe: “Het succesvol bestrijden van de gevolgen van klimaatverandering is de verantwoordelijkheid van iedereen. Daarom is het belangrijk dat we met onze partners in de waardeketen samenwerken om over te stappen op alternatieven met een lagere of zero CO₂-uitstoot. Graag zou ik onze collega's in de branche willen aanmoedigen de SBTi te onderschrijven door hun eigen doelen bekend te maken en net als wij het juiste voorbeeld te geven in onze sector.”


 

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst. https://www.akzonobel.com/en/nl

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...