Persbericht

AkzoNobel opnieuw erkend als Europese Top Employer

17 january 2023

(AKZA; AKZOY)

AkzoNobel is voor het tweede achtereenvolgende jaar door het Top Employers Institute beoordeeld als Europese Top Employer en voor het vierde jaar op rij ook Top Employer Nederland.

We zijn in deze benchmarkbeoordeling in acht landen - Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten - opnieuw met een  certificering erkend. AkzoNobel heeft hiermee ook de Europese Top Employer benoeming in de wacht gesleept, omdat vijf van de gecertificeerde landen in Europa liggen.

"In een jaar met veel externe gebeurtenissen die van invloed waren op onze focus, laat deze erkenning met acht certificeringen zien dat we op de goede weg zijn", zegt Jöelle Boxus, Chief Human Resources Officer van AkzoNobel. "We zijn hier heel trots op en willen dit momentum natuurlijk graag vasthouden."

Elk jaar certificeert het Top Employers Institute organisaties die door middel van hun HR-beleid mensen centraal stellen. Het onderzoek bestrijkt zes HR-domeinen bestaande uit 20 onderwerpen, waaronder personeelsbeleid, werkomgeving, werving van talent, leren, diversiteit en inclusie en welzijn.

"In 2022 hebben we verschillende initiatieven ontwikkeld waarbij we onze werknemers helpen om zich verder te ontwikkelen en hun capaciteiten te vergroten", voegt Boxus toe. "Ze richtten zich op verschillende belangrijke gebieden, waarbij we zorgen voor een diverse en inclusieve omgeving en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. People. Planet. Paint. is het hart van alles wat we doen waarbij we al onze medewerkers de ruimte bieden om het beste uit zichzelf te halen."

Deze laatste 2023 rating is de tweede certificering op rij voor AkzoNobel in Frankrijk, Duitsland en Zweden, de vierde voor Nederland en de Verenigde Staten, de zevende voor Brazilië, de tiende voor China en de elfde voor het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie over werken bij AkzoNobel kunt u terecht op www.akzonobel.com/en/careers.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...