Persbericht

AkzoNobel trotse partner van Missie Meesterwerk in Rijksmuseum

28 juni, 2023

AkzoNobel is trotse partner van de Missie Meesterwerk tentoonstelling die op 1 juli van start gaat in het Rijksmuseum. In de tot laboratorium omgebouwde Philipsvleugel onderzoeken jonge bezoekers en hun familie echte kunstvoorwerpen met de modernste technieken waarmee wij samen met het Rijksmuseum ook de Nachtwacht onder de loep hebben genomen. Gekleed in AkzoNobel labjassen gaan de kinderen zelf aan de slag met microscopen, Uv-licht en röntgenscanners, vezelanalyse en jaarringenonderzoek om zo een meesterwerk te ontdekken en tegelijk uit te vinden wat er achter de schermen met de collectie van het Rijksmuseum gebeurt.

"Onderzoek is voor het Rijksmuseum heel belangrijk, nu en in de toekomst. Een partner als AkzoNobel is daarbij onmisbaar. Net als bij Operatie Nachtwacht laten we met Missie Meesterwerk zien wat wij doen om kunst en wetenschap toegankelijk te maken voor een breed publiek, en in het bijzonder voor jonge bezoekers. We zijn dan ook heel blij met de bijdrage van AkzoNobel voor deze speciale tentoonstelling waarbij we samen kinderen kunnen prikkelen voor wetenschap en onderzoek", zegt Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum.

"Operatie Nachtwacht is een ware ontdekkingsreis voor onze experts en wetenschappers. Daarnaast is het natuurlijk ook een enorme eer om Rembrandts beroemdste schilderij te mogen onderzoeken. We vinden het geweldig dat kinderen dit nu zelf in het Rijksmuseum, tijdens de Missie Meesterwerk tentoonstelling, kunnen ervaren. We wensen iedereen heel veel plezier tijdens deze prachtige missie", aldus Jan-Piet van Kesteren, Directeur Decorative Paints EMEA AkzoNobel.

Kinderen worden wetenschappers

Tijdens de zomervakantie dragen de restauratoren en wetenschappers van het Rijksmuseum het stokje over aan nieuwsgierige jonge bezoekers. Missie Meesterwerk is erop gericht dat kinderen zelf een onderzoeksmissie kunnen leiden en hun familie of vrienden hierin mee kunnen nemen. Met een echte AkzoNobel labjas aan en een onderzoekskaart gaan de missiedeelnemers op onderzoek. Missie Meesterwerk combineert alle vormen van onderzoek die AkzoNobel ook samen met het Rijksmuseum verricht. De nadruk van de missie ligt op het onderzoek naar materialen en technieken en het antwoord op de kernvraag ’Wat maakt iets een meesterwerk?’.

Missie Meesterwerk richt zich op kinderen vanaf acht jaar en hun familie. De tentoonstelling vindt plaats van 1 juli t/m 3 september 2023 in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum en is ontwikkeld in samenwerking met NEMO Science en wordt mede mogelijk gemaakt door ING, KPN, AkzoNobel, Zabawas en het Rijksmuseum Fonds. 

Meer info over onze samenwerking met het Rijksmuseum in Operatie Nachtwacht vindt u hier: Operation Night Watch | AkzoNobel

Missie Meesterwerk bezoeken? Klik hier.


Over AkzoNobel

Wij leveren de duurzame en innovatieve verven en coatings waar onze klanten, de gemeenschap - en het milieu - steeds meer op vertrouwen. Onze merkenportfolio van wereldklasse - waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon - wordt vertrouwd door klanten over de hele wereld. Wij zijn actief in meer dan 150 landen en hebben ons tot doel gesteld wereldwijd marktleider te worden. Het is wat je mag verwachten van een baanbrekend verfbedrijf dat zich inzet voor wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen en echt actie onderneemt om wereldwijd relevante uitdagingen aan te pakken en toekomstige generaties te beschermen.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...