Persbericht

AkzoNobel viert 50e verjaardag van Resicoat

13 juli 2021

(AKZA; AKZOY)

Een uitstekende werking, innovatie en betrouwbaarheid zijn altijd al de kenmerken geweest van AkzoNobels functionele poedercoating Resicoat, dat inmiddels toe is aan zijn 50e verjaardag.

Door de jaren heen heeft de Resicoat-serie een zeer goede reputatie opgebouwd bij projecten overal ter wereld. Resicoat wordt gebruikt voor elektrische isolatie en beschermt leidingen, kleppen, koppelstukken en wapening langdurig tegen corrosie.

De coating heeft zeker een lange weg afgelegd sinds het in 1971 op de markt werd gebracht door Resicoat GmbH, dat werd opgericht door Robert Bosch GmbH en Akzo Coatings GmbH. Destijds werd het in eerste instantie vooral toegepast voor elektrische isolatie, wat nog altijd een hoeksteen is van de Resicoat-portefeuille.

Verschillende ontwikkelingen volgden elkaar op, waaronder de ingebruikname van een productielocatie in Reutlingen in Duitsland. In 1992 werd Resicoat onderdeel van Akzo Coatings GmbH en wordt sindsdien op verschillende locaties wereldwijd geproduceerd.

“We zijn ontzettend trots op het gouden jubileum van Resicoat”, vertelt Daniela Vlad, directeur van AkzoNobel Powder Coatings. “Het is een zeer gerespecteerd merk dat al die tijd is blijven groeien en gelijke tred heeft gehouden met de veranderende behoeften van onze klanten. Maar sommige dingen veranderen niet, bijvoorbeeld dat Resicoat nog altijd uitstekend presteert in de meest veeleisende omstandigheden.”

Dankzij zijn veelzijdigheid kan Resicoat worden gebruikt in tal van sectoren, zoals blijkt uit twee recente ontwikkelingen. In China worden Resicoat R2-coatings geleverd voor het Pearl River Delta Water Resource Allocation Project – de grootste investering in een wateroverhevelingsproject in de geschiedenis van de provincie Guangdong. Ondertussen staan Resicoat-producten ook centraal in een speciale reeks oplossingen die AkzoNobel op dit moment aanbiedt aan producenten van elektrische voertuigen en onderdelen.

“Behoeften en omgevingen veranderen voortdurend en wij blijven mee veranderen”, voegt Vlad toe. “Resicoat heeft in de afgelopen 50 jaar een solide reputatie opgebouwd, maar wat telt is de toekomst. Het is belangrijk dat we samen met onze klanten innoveren en de focus leggen op de verwachtingen voor de komende 50 jaar.”

Ga voor meer informatie over de Resicoat-serie naar: https://www.interpon.com/nl/markets/functional


 

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst. https://www.akzonobel.com/en/nl

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...