Persbericht

AkzoNobel viert samen met ondernemers de Dag van de Ondernemer 2022

18 november 2022

Vandaag zet AkzoNobel verschillende ondernemers waar het verf- en lakkenbedrijf mee samenwerkt in het zonnetje. Met onder andere verschillende werkbezoeken verspreid over Nederland benadrukt het bedrijf de fijne samenwerking en bespreekt daarbij ook het belang van de gezamenlijke aandacht voor duurzaamheid en innovatie.

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland en geeft AkzoNobel - dat met vele Nederlandse ondernemers van groot tot klein samenwerkt - alle reden om deze dag niet zomaar voorbij te laten gaan. Met verschillende werkbezoeken door het land wil AkzoNobel haar leveranciers bedanken voor de bijzondere samenwerkingen.

Francis Bracke, Country Director AkzoNobel Nederland zei: ‘De enorme inzet en ondernemingsgeest van onze leveranciers gecombineerd met de veelal langdurige samenwerking maken onze relaties zeer waardevol. Gezamenlijke focus zorgt ervoor dat we zowel in goede als in moeilijke tijden kwaliteit kunnen blijven leveren aan onze klanten.’ Bracke vervolgt, ‘denk bijvoorbeeld aan onze Sikkens Centers die het afgelopen jaar volledig zijn verzelfstandigd. Hun ondernemerschap, het doorzettingsvermogen en het bijbehorende lef van onze franchisenemers, zijn van onschatbare waarde voor een succesvolle samenwerking.’

Duurzaam ondernemerschap

Voor AkzoNobel zijn lange duurzame partnerschappen niet vreemd. Zo ondersteunt werktuigbouwpartner West End al 65 jaar de locatie Sassenheim met reparaties, onderhoud en ook met het leveren van nieuwe productiemiddelen.

‘West End heeft een scherp oog voor langdurige relaties, we werken tientallen jaren samen met AkzoNobel en daar zijn we heel trots op! Er wordt weleens gezegd dat West End de hele locatie Sassenheim in haar handen heeft gehad’, aldus Ben van Berge Henegouwen, CEO West End.

AkzoNobel blijft investeren in de samenwerking en kennisdeling met ondernemers om samen te bouwen aan een meer duurzamere wereld en andersom gebeurt dit ook. Zo zijn onze productie-locaties sinds 2021 energieneutraal. Bedrijven zoals IntoTrend op onze locatie Sassenheim en Van Dorp op locatie Wapenveld zijn bijvoorbeeld bedrijven die heel hard meedenken op het energievraagstuk.

‘Door hun unieke vakkennis en beschikbare technologie zijn beide bedrijven een trouwe partner in ons energiemanagement’, aldus Bracke, ‘Zo is bijvoorbeeld het gasverbruik, het elektriciteitsgebruik en de CO2 emissie op de locatie van AkzoNobel in Sassenheim, met ongeveer 15% teruggebracht, en kunnen we nu op de locatie in Wapenveld de energie van de compressoren gebruiken om bindmiddeltanks te verwarmen. Dit is waar het voor ons om draait, innoveren door samen te werken.’

‘Als het gaat om energie, wil je graag weten waar je vandaan komt, waar je staat en waar je naar toe wil. Wij leveren dit inzicht door slimme analyses gecombineerd met technische kennis. Wij zijn heel blij met de behaalde reductie van het energiegebruik voor de locatie AkzoNobel Sassenheim en hun waardering voor onze inbreng bij de realisatie daarvan’. Vermeldt Carel van Lange CEO IntoTrend.

Jan Wilms Regio directeur Van Dorp zei: Van Dorp staat voor betrokkenheid en duurzaamheid, zowel in de klantrelatie als in de technische oplossingen die wij bieden. We zijn er dan ook trots op dat wij al jarenlang onze diensten mogen leveren aan een vooruitstrevende organisatie als AkzoNobel. Alleen door samen te werken maak je de dag van morgen’.

Meer details over AkzoNobel's People. Planet. Paint. strategie en onze duurzame samenwerkingen vind je hier: www.akzonobel.com/en/about-us/sustainability.  

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...