Persbericht

AkzoNobel zet pleziervaart op nieuwe koers met duurzamer B-Free assortiment

16 november 2022

(AKZA; AKZOY)

Pleziervaarders hebben nu een gemakkelijke manier om duurzamer te zijn na de introductie van een nieuwe reeks biocidevrije (B-Free) aangroeiwerende producten van AkzoNobel's Yacht Coatings business.

Het eerste product uit het nieuwe B-Free assortiment is B-Free Explore. Het bevat een speciaal ontwikkelde, unieke siliconenpolymeertechnologie die zorgt voor een uitzonderlijk gladde romp, waardoor de weerstand minimaal is.

De aangroei wordt tegengegaan door te voorkomen dat micro-organismen zoals zeepokken, slijm en algen zich sterk vast aan de romp van de boot hechten. Wat zich toch vastzet, kan eenvoudig met de hand of met een water worden weggeveegd.

"We hebben een hoogwaardige technologie ontwikkeld waarmee schippers een schone, gladde romp kunnen behouden", zegt Simon Parker, directeur van AkzoNobel's Marine and Protective Coatings business. "Het is gebaseerd op bewezen technologie en illustreert de eindeloze innovatiedrang die al meer dan 140 jaar de basis is van ons merk International."

Jemma Lampkin, Global Commercial Director voor de Yacht Coatings business van AkzoNobel, voegt eraan toe: "Schippers worden zich steeds meer bewust van de impact die ze kunnen hebben op het milieu, maar hebben daarvoor technologieën nodig die hoogwaardige aangroeibeheersing leveren. B-Free Explore biedt een uitstekende oplossing voor beide uitdagingen." 

B-Free Explore is speciaal ontwikkeld voor de pleziervaart en is het resultaat van een vijfjarig ontwikkelingsprogramma. Het kan worden aangebracht op nieuwe rompen of direct op bestaande bestaande laag, zonder dat de vorige aangroeiwerende laag verwijderd hoeft te worden. Dit maakt het voor schippers eenvoudig om hun traditionele coatings te vervangen met de nieuwe technologie.

Het nieuwe product is ook beter voor het marine ecosysteem. Omdat het geen biociden bevat, zorgt het voor een glad oppervlak en voor een betere efficiëntie van de romp, wat kan leiden tot een gereduceerde CO2 uitstoot.

Lampkin vervolgt: "Uiteindelijk stellen de innovaties de B-Free Explore schippers in staat om zich meer te concentreren op wat echt belangrijk voor hen is – namelijk op het water zijn."

B-Free Explore wordt momenteel geïntroduceerd in Noord-Europa en zal in januari 2023 worden uitgerold in Duitsland, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Ga voor meer informatie naar: https://www.international-yachtpaint.com

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...