Persbericht

AkzoNobels Yacht Coatings business gaat samenwerken met de Water Revolution Foundation

9 juni 2021

(AKZA; AKZOY)

Het duurzamer maken van de jachtindustrie en het helpen beschermen van de wereldzeeën zijn de belangrijkste doelstellingen van een nieuw partnerschap tussen AkzoNobels Yacht Coatings business en de Water Revolution Foundation.

Om op de lange termijn positieve verandering in de sector te bewerkstelligen zal AkzoNobel de in tientallen jaren tijdens de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen voor klanten over de hele wereld verworven kennis en inzicht delen.

De Water Revolution Foundation, opgericht in 2018, is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud van de oceanen door de jachtindustrie te helpen haar impact op het milieu te verminderen.

"We hebben een natuurlijke connectie met de Water Revolution Foundation en delen dezelfde doelstellingen, in die zin dat we allebei een meer milieubewuste en duurzamere scheepsindustrie willen creëren," aldus Jean-Michel Gauthier, Director van AkzoNobels Marine and Protective Coatings business, waar de Yacht Coatings activiteiten onder vallen. "Wij zijn trots op onze duurzame producten, en door samen te werken met de Foundation leveren we een bijdrage aan het behoud van onze oceanen. We kijken uit naar onze samenwerking en zijn enthousiast over wat we beiden kunnen bereiken."

Robert van Tol, Executive Director bij de Water Revolution Foundation: "AkzoNobel toont al vele jaren leiderschap op het gebied van duurzaamheid en we delen dezelfde passie en ambities voor een milieuvriendelijkere sector. "We zijn verheugd hen aan boord te mogen verwelkomen als officiële partner en we kijken ernaar uit samen te werken om veranderingen in de superjachtindustrie te stimuleren en te versnellen.”

AkzoNobel zal met name kennis delen die is opgedaan tijdens het ontwikkelen van de meest innovatieve op de markt beschikbare primers, vulmiddelen, topcoats en onderwatercoatings voor rompen - met de International en Awlgrip assortimenten. Als onderdeel van het nieuwe partnerschap zal de Water Revolution Foundation - en in ruimere zin de hele jachtmarkt - profiteren van AkzoNobels brede technologische kennis in meerdere sectoren, waaronder de auto-, lucht- en ruimtevaartindustrie en de poedercoatingsindustrie.

De met succes gelanceerde lancering van AkzoNobels People. Planet. Paint. ambitie voor duurzaam ondernemen heeft er toe geleid dat de duurzaamheidsprestaties van de onderneming extern worden erkend door diverse toonaangevende ratingbureaus. AkzoNobel heeft al zes jaar op rij de hoogst mogelijke MSCI-rating (AAA) gekregen en maakt deel uit van de Clean 2000 - een ranglijst van bedrijven met de hoogste omzet uit duurzame oplossingen.

Bezoek voor meer informatie https://www.international-yachtpaint.com/nl/nl/ en https://waterrevolutionfoundation.org/


 

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst. https://www.akzonobel.com/en/nl

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...