Persbericht

AkzoNobel en partners maken doorbraak voor duurzame verpakkingscoatings

15 juni 2021

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de AkzoNobel Art Foundation opent vandaag in de AkzoNobel Art Space in Amsterdam deze bijzondere jubileumtentoonstelling haar deuren. 

In de tentoonstelling, getiteld All Eyes, staat de mens in al haar facetten centraal, All Eyes verwijst naar het idee dat wanneer we anderen observeren, er een goede kans is dat we op onze beurt ook weer bekeken worden. De hoofdgalerij loopt als een stadsboulevard door de tentoonstelling waarbij de lay-out van Tom Postma Design de velen connecties weerspiegelt die de mensheid deelt. 

"Sinds de oprichting van de AkzoNobel Art Foundation in 1995 is het ons doel om kunstwerken te tonen die de wereld weerspiegelen zoals wij die ervaren," vertelt Hester Alberdingk Thijm, directeur van de AkzoNobel Art Foundation. "Wij zijn op zoek naar kunstenaars die onze wereldwijde samenleving bevragen en transformeren. All Eyes is dan ook het hoogtepunt van 25 jaar lang verzamelen van krachtige beelden en verhalen."

De getoonde kunstwerken in All Eyes zijn van zowel jong talent als internationaal bekende kunstenaars, waaronder Otobong Nkanga, Remy Jungerman, Melanie Bonajo, Afra Eisma, Ger van Elk, Susan Hiller, Louise Giovanelli, Yael Bartana, Emma Talbot, Roger Hiorns en Jan Andriesse.

All Eyes, met de kunstwerken van: Koos Buster, Niels Post, Gijs Frieling, Koen Vermeule, Pieter Vermeersch, Esiri Erheriene-Essi. Foto: Martin van Welzen

"De AkzoNobel Art Foundation wordt algemeen beschouwd als een van de meest vooruitstrevende bedrijfscollecties in Europa, deels omdat diversiteit altijd een belangrijk uitgangspunt is geweest", zegt Thierry Vanlancker, CEO van AkzoNobel en voorzitter van de AkzoNobel Art Foundation. "Van de meer dan1.800 kunstwerken is de helft gemaakt door vrouwen en veel werken zijn van de hand van niet-westerse kunstenaars. In deze nieuwe tentoonstelling vieren we met trots de diversiteit en de pioniersgeest die we delen in kunst, wetenschap en bedrijfsleven."

De tentoonstelling All Eyes zal worden geopend door Rein Wolfs, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. Daarna volgt er een live optreden van Luyi, een van de finalisten van het Prinses Christina Jazz Concours 2020.U kunt het event LIVE volgen via @AkzoNobel Instagram post & stories

De Art Foundation heeft het afgelopen jaar haar zilveren jubileum gevierd. In 2020 bracht de AkzoNobel Art Foundation een exclusive magazine uit - We Are The Collection - om de mooiste momenten van de collectie, bijzondere aanwinsten en reflecties van kunstenaars, curatoren en supporters te delen.

All Eyes bezoeken
All Eyes is nu gratis te zien in de AkzoNobel Art Space van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 18.00 uur, en op aanvraag. Ga voor meer informatie naar artfoundation.akzonobel.com en volg @akzonobelartfoundation op Instagram.


 

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst. https://www.akzonobel.com/en/nl

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...