Persbericht

Voel de zoete omhelzing van AkzoNobels Kleur van het Jaar 2024

12 september 2023

Als er één kleur is die een huis met een gevoel van geborgenheid kan vullen, dan is het Sweet Embrace™, AkzoNobels Kleur van het Jaar 2024. De pastel roze tint, geïnspireerd door zachte veren en avondwolken, is perfect voor het creëren van de kalme en gastvrije ruimtes waar zo velen van ons naar hunkeren.

Deze gastvrije kleur is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar wereldwijde sociale, design- en consumententrends voor 2024, waaruit blijkt dat we in een onzekere wereld op zoek zijn naar een gevoel om erbij te horen. We hebben plekken nodig die ons rust geven en we zoeken naar momenten van vreugde in alledaagse ervaringen. De drie trends, die geïdentificeerd zijn door onze eigen verf en coatings kleurexperts samen met internationale designprofessionals, zullen van invloed zijn op hoe we het komende jaar leven.

"Nu de samenleving zo in beweging is zijn we opnieuw aan het evalueren hoe we met de wereld omgaan", zegt Heleen van Gent, Creative Director van AkzoNobels Global Aesthetic Center. "Thuis, creëren we onze eigen 'speciale plek' waar onze relaties en persoonlijke herinneringen een plekje vinden. Onze Kleur van het Jaar, Sweet Embrace, en de drie complementaire kleurenpaletten helpen om onze omgeving aan te passen aan de tijd waarin we leven en geven een gevoel van stabiliteit en vreugde.” 

Als onderdeel van het 2024 ColourFutures™ kleurentrendrapport zijn drie decoratieve Flexa verfpaletten ontworpen rond Sweet Embrace om zo de consument te helpen bij het kiezen van trendy en harmonieuze muurkleuren die hun unieke persoonlijkheid weerspiegelt. Het warme kleurenpalet doet je denken aan thuis, een plek die comfortabel en veilig aanvoelt en tinten steen, aarde en klei combineert. Het kalme kleurenpalet roept gedachten op aan de natuur en de essentie van het leven door het zachte groen en blauw van het bos en de zee samen te brengen. Ten slotte tovert ons vrolijke kleurenpalet een glimlach op je gezicht met dromerige lila tonen en moderne geeltinten.

Trendy kleuren, texturen en speciale effecten zijn ontworpen voor de lucht- en ruimtevaart, de auto-industrie, consumentenelektronica, metalen meubels, verlichting, kasten, vloeren, bouwproducten en architectuurmarkten, evenals decoratieve verven. 

”De Kleur van het Jaar inspireert vaak langdurige design-partnerschappen in onze business", zegt Jan-Piet van Kesteren, Directeur Decorative Paints EMEA. "We combineren inzichten in consumententrends met grondig kleur- en materiaalonderzoek en marktanalyse in onze ColorSurfaces-trendcollectie om marktgerichte oplossingen aan onze klanten te bieden en samen te werken aan de perfecte afwerking voor hun projecten."

Voor meer informatie over onze Kleur van het Jaar 2024, bezoek de website. Je kunt ook de #CF24 en #YourSpecialSomewhere hashtags volgen op sociale media.

Over AkzoNobel 

Wij leveren de duurzame en innovatieve verven en coatings waar onze klanten, de gemeenschap - en het milieu - steeds meer op vertrouwen. Ons merkenportfolio van wereldklasse - waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon - wordt vertrouwd door klanten over de hele wereld. Wij zijn actief in meer dan 150 landen en hebben ons tot doel gesteld wereldwijd marktleider te worden. Het is wat je mag verwachten van een baanbrekend verfbedrijf dat zich inzet voor wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen en echt actie onderneemt om wereldwijd relevante uitdagingen aan te pakken en toekomstige generaties te beschermen.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...