Persbericht

100% groene energie voor alle AkzoNobel locaties in Nederland

6 april 2021

(AKZA; AKZOY)

Met onze verven en coatings beschermen en verfraaien we de dingen die belangrijk zijn voor ons en voor onze klanten. In de duurzaamheidstrategie van AkzoNobel – People. Planet. Paint. – zijn alle aspecten van een duurzame bedrijfsvoering opgenomen en we zijn continu bezig om onze impact op mens en milieu te minimaliseren. In onze industrie zijn we hierin leidend. Duurzaamheid is iets dat we elke dag in de praktijk brengen, omdat we geloven dat dat de beste manier is om duurzaamheid duurzaam te maken.

‘Planet’ is een fundamenteel onderdeel van onze duurzaamheidsaanpak – we willen onze ecologische voetafdruk verkleinen. Dat doen we door onze waardeketens opnieuw in te richten, door minder energie te verbruiken, onze CO2 uitstoot te verminderen, minder vluchtige organische stoffen en afval te produceren en het gebruik van hernieuwbare energie te stimuleren. En we willen de energie die nodig is om te kunnen opereren zoveel mogelijk duurzaam opwekken.

Wijnand Bruinsma, Program Manager Sustainability van AkzoNobel: “We hebben inmiddels wereldwijd 17 locaties die energie opwekken met zonnepanelen en 34 vestigingen en 12 landen die hernieuwbare electriciteit gebruiken. Het is onze intentie om in 2030 het energieverbruik te hebben verminderd met 30% (15% in 2025) en 100% hernieuwbare elektriciteit (>50% in 2025) te gebruiken, ten opzichte van 2018.”

In het onlangs gepubliceerde jaarverslag 2020 is terug te vinden wat onze prestaties zijn op het gebied van duurzaamheid.

Groene energie en Sikkens

In Nederland hebben we al grote stappen gezet om die energiedoelstellingen te halen: al onze vestigingen (drie kantoorlocaties en vier productielocaties) gebruiken 100% groene stroom. Ook alle Nederlandse Sikkens locaties gebruiken100% groene stroom. Van de productiesites tot de Sikkens Centers vestigingen. Dat betekent een vermindering van de CO2 -uitstoot met 19 kiloton per jaar. In Amsterdam en Sassenheim wekken we energie op middels zonnepanelen.


 

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst. https://www.akzonobel.com/en/nl

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...