Persbericht

Reuzenbol bij AkzoNobel in Sassenheim onthuld

1 october 2021

(AKZA; AKZOY)

Donderdagochtend 30 september is de Reuzenbol ‘Kleurrijk Bollenstreek’ onthuld bij AkzoNobel aan de Rijksstraatweg 31 in Sassenheim. Met deze onthulling staan er nu 13 Reuzenbollen in de Bollenstreek. Langs deze Reuzenbollen is de fietsroute van de ‘Giant Tulip bulbs’ uitgezet.

De burgemeester van Teylingen, Carla Breuer onthulde de Reuzenbol ‘Kleurrijk Bollenstreek’ geschilderd door kunstenaar Judith van der Meer uit Warmond. Zij heeft de bol geschilderd in opdracht van AkzoNobel en heeft in haar verhaal verwijzingen gemaakt naar dit kleurrijke bedrijf. Je ziet de bollenvelden, maar ook het zo kenmerkende gebouw.

Herbert van der Donk, Site Director van AkzoNobel, locatie Sassenheim: “De Reuzenbol past goed bij de uitstraling van ons Paints & Coatings bedrijf in de gemeente Teylingen, waar Kleur een zeer belangrijke rol speelt. De Sikkens Toren linkt aan onze rijke Sikkens historie, roept jeugdherinneringen bij me op en mocht derhalve niet ontbreken. De fietsroute langs de kunstwerken, draagt bij aan ons beleid om gezond leven voor onze medewerkers te stimuleren”.

In navolging hierop meldde de burgemeester dat de Gemeente Teylingen ook
drie Reuzenbollen gaat adopteren en plaatsen in Sassenheim, Voorhout en Warmond. De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied, die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Je kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.  


 

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst. https://www.akzonobel.com/en/nl

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...