Persbericht

Start-ups klaar om te versnellen met de Paint the Future Award van AkzoNobel

24 march 2022

(AKZA; AKZOY) 

De drie winnaars van de wereldwijde Paint the Future startup challenge zijn er klaar voor om hun innovatieve oplossingen voor de verf- en coatingsindustrie te versnellen. Na een intensieve driedaagse bootcamp zijn deze startups door een internationale jury uitgekozen om samen met AkzoNobel verder te werken aan duurzame zakelijke kansen. 

Dit zijn de drie winnaars van de wereldwijde Paint the Future startup challenge:

Bedrijfsnaam

Land

Oplossing

Challenge

SolCold Ltd

Israel

Duurzame zelfkoelende coating op basis van anti-Stokes

Verbeterde functionaliteit

Aerones

Letland

Robotica voor onderhoud van windturbines

Slimme toepassing

SprayVision

Tsjechië

Data gedreven aanpak voor optimale verfspuittoepassing

Slimme toepassing

 

"Met Paint the Future brengen we innovatie en duurzaamheid samen als een belangrijke drijfveer van ons bedrijf," zegt Thierry Vanlancker, CEO van AkzoNobel. "In ons ecosysteem werken we samen met startups, leveranciers, klanten en de academische wereld aan opwindende oplossingen die zorgen voor een duurzamere toekomst."

"Innovatie in een samenwerkingsverband verandert de verf- en coatingindustrie ingrijpend," zegt Klaas Kruithof, AkzoNobel's Chief Technology Officer en voorzitter van de Paint the Future jury. "Ik kijk ernaar uit om de vaardigheden van deze gepassioneerde ondernemers te combineren met onze kennis van verven en coatings. Samen gaan we onze klanten nieuwe oplossingen bieden die hun voorstellingsvermogen te boven gaan." 

Paint the Future startup challenges zijn ontworpen om startups in contact te brengen met industriële kennis en expertise om hun oplossingen in de verf- en coatingsindustrie te helpen versnellen. Deze wereldwijde Paint the Future startup challenge ging 18 mei 2021 van start en leverde 245 inzendingen uit 62 landen op. Tien finalisten werden geselecteerd om in Amsterdam deel te nemen aan het bootcamp-programma. 

Dit is de tweede keer dat het bedrijf een wereldwijde startup challenge organiseert, nadat in 2019  AkzoNobel, voor het eerst in de verfindustrie, dit tot stand bracht. Over heel de wereld zijn er in de tussentijd ook regionale startup challenges gehouden: in Brazilië (2020), China (2021) en de meest recente dit jaar in India.
Ga voor meer informatie over de Paint the Future startup challenge naar letspaintthefuture.com en volg @letspaintfuture op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Over Paint the Future

Paint the Future, gelanceerd in 2019, is het wereldwijde samenwerkende innovatie-ecosysteem van AkzoNobel. Het is een gedurfd initiatief om ideeën en oplossingen voor de verf- en coatingsindustrie te versnellen, te testen, te lanceren en op te schalen. Paint the Future voert een aantal programma's uit om innovatie te versnellen. Aanvankelijk stond het open voor startende bedrijven, maar al snel werd het uitgebreid met academische instellingen, onderzoeksinstituten en twee grote groepen leveranciers. Aangezien het ecosysteem blijft groeien en voortbouwt op het succes van elk programma, is het uitgegroeid tot het grootste in de industrie.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...