Persbericht

Tijd voor een teug frisse lucht met AkzoNobels Kleur van het Jaar 2022

14 september 2021

De voorspelling voor 2022 is Bright SkiesTM, geheel in lijn met de onthulling van AkzoNobels Kleur van het Jaar. De luchtige lichtblauwe tint voelt als de teug frisse lucht waar we allemaal naar snakken.

De afgelopen maanden hebben ons leven in een nieuw licht gezet. Mensen kijken met andere ogen naar hun thuis en hebben ontdekt hoeveel mogelijkheden en kansen het biedt. Uit uitgebreid wereldwijd trendonderzoek door ons team van interne kleurspecialisten en internationale design experts blijkt dat we behoefte hebben aan open ruimte, frisse lucht, groene landschappen en een nieuw begin.

Door veel gebeurtenissen in de afgelopen anderhalf jaar is ons leven, zowel sociaal, economisch als ecologisch, onder een vergrootglas komen te liggen. We hebben opnieuw bekeken wat echt belangrijk is voor ons: familie, vrienden, thuis, de wereld om ons heen.

“In 2022 zal Bright SkiesTM ons helpen nieuwe ideeën naar binnen te halen en met een frisse blik naar de toekomst te kijken”, aldus Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Global Aesthetic Center van AkzoNobel. “De kleur weerspiegelt de grenzeloze lucht om ons heen en biedt ons de ruimte om een nieuwe invulling te geven aan de rol van ons huis, de natuur, de kunsten en de verhalen in ons leven. Consumenten willen zichzelf uitdrukken en hun ruimtes transformeren – ons doel als kleurspecialisten is om hieromheen een verzameling inspirerende paletten te bouwen, waardoor consumenten het vertrouwen krijgen om onze kleuren in hun huis te gebruiken.”

De jaarlijkse trendanalyse en het kleuronderzoek van het Global Aesthetic Center worden door de interne verf- en coatingspecialisten vertaald naar kleuren, producten en inspirerende visuele inhoud.

“Op basis van de inzichten van het onderzoek brengen onze verf en coatings businesses elke ruimte tot leven met kleuren die aansluiten bij de tijdgeest”, vertelt Michael Friede, Chief Commercial Officer van Performance Coatings. “Elk jaar bieden wij een volledig nieuwe wereld van mogelijkheden voor klanten en consumenten, met kleuren die speciaal zijn afgestemd op specifieke markten, zoals decoratieve verven, architectuur, ruimtevaart, de automobielindustrie, consumentenelektronica en houtcoatings.”

Om te laten zien dat Bright SkiesTM een kleur is die goed past bij veel andere kleuren, heeft het AkzoNobel Aesthetic Center vier decoratieve kleurpaletten ontworpen die zijn geïnspireerd op de veranderende rol van ons huis: Workshop Kleuren, Greenhouse Kleuren, Studio Keuren en Salon Kleuren. Uit deze vier paletten kun je eenvoudig een keuze maken en tal van zachte neutrale tinten combineren met vrolijke felle tinten. Je kunt specifieke zones aanbrengen in een multifunctionele kamer, de natuur naar binnen halen of een rustgevende sfeer of een gevoel van eenheid creëren.

De trends zijn na uitgebreid kleur- en materiaalonderzoek en marktanalyse ook vertaald naar de businesses Automotive & Specialty Coatings, Coil & Extrusion Coatings, Powder Coatings en Wood Coatings. Ook voor de ruimtevaart, de automobielindustrie en de markt voor consumentenelektronica, metalen meubilair, huishoudelijke apparaten, kasten, vloeren, bouwmateriaal en architectuur zijn speciaal aangepaste kleurpaletten ontwikkeld.

Ga voor meer informatie over de Kleur van het Jaar 2022 naar de webpagina en volg #CF22 op sociale media. Binnen de Nederlandse markt wordt Bright Skies™ onder andere door ons verfmerk Flexa uitgebracht.


 

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...