Persbericht

Tweede ronde voor AkzoNobels mondiale Paint the Future startup challenge

15 april 2021

(AKZA; AKZOY)

De tweede Paint the Future startup challenge gaat 18 mei van start, een uitgelezen kans voor startups om een wereld van mogelijkheden in de verf- en coatingsindustrie te verkennen. Paint the Future heeft als AkzoNobel initiatief inmiddels duizenden connecties over de hele wereld en is uitgegroeid tot het grootste samenwerkende innovatie-ecosysteem van de industrie.

De deelnemende startups kunnen rekenen op snelle procedures rondom de oplossingen die zij aandragen voor de vraagstukken. AkzoNobels passie voor verf, expertise, kennis, tools en connecties staan daar garant voor. En wellicht zijn er voor sommige startups nog meer kansen, in de vorm van partnerships of investeringen.

"Kern van onze nieuwe ondernemingsstrategie is het voortbouwen op onze sterke basis en het pionieren om te groeien en te innoveren," zegt AkzoNobels CEO Thierry Vanlancker. "Daarom is dit het perfecte moment voor een tweede ronde van onze wereldwijde startup challenge. We zijn benieuwd naar de potentiële samenwerkingsmogelijkheden met de startups, die ons helpen in ons streven naar perfecte afwerkingen voor onze klanten.

De 2021-editie van het programma bouwt voort op het succes van de Paint the Future lancering in 2019, twee regionale startup challenges in Brazilië en China, twee leveranciersprogramma's en diverse AkzoNobel samenwerkingsprojecten. In totaal hebben de progamma’s al geleid tot 18 succesvolle oplossingen.

"Met ons Paint the Future ecosysteem willen we de innovatie in verven en coatings versnellen," aldus Klaas Kruithof, AkzoNobels Chief Technology Officer. "Onze eerste mondiale startup challenge was een primeur voor onze industrie en ons ecosysteem is sindsdien enorm gegroeid, tot ruim 2.000 actieve leden. Het is eigenlijk een soort lanceerplatform voor goede ideeën, dat diverse groepen zoals startups, leveranciers, de academische wereld en klanten aantrekt."

Details 2021 programma

Startups worden uitgedaagd om oplossingen in te sturen voor vijf ‘challenging’ thema's:

  • Verbeterde functionaliteit (Enhanced functionality)
  • Ervaring van de klant (Customer experience)
  • Slimme toepassing (Smart application)
  • Circulaire oplossingen (Circular solutions)
  • Slimme productie en toeleveringsketen (Smart manufacturing and supply chain)

In de periode tussen 18 mei en 20 juli worden de inzendingen bekeken en verder uitgewerkt. Vervolgens worden de finalisten uitgenodigd voor een samenwerkingsevenement dat eind 2021 zal plaatsvinden en worden de winnaars bekendgemaakt.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Ga naar de (Engelstalige) Global Challenge 2021 website voor informatie, de deelnameprocedure en om je aan te melden.


 

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst. https://www.akzonobel.com/en/nl

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...