Persbericht

‘s Werelds slimste startups nemen deel aan Paint the Future bootcamp van AkzoNobel

2 november 2021

 

(AKZA; AKZOY) 

De Paint the Future wereldwijde startup challenge heeft 11 finalisten uitgenodigd om deel te nemen aan een driedaagse bootcamp dat plaatsvindt in Amsterdam van 16 tot en met 18 november. De startups en AkzoNobel-experts zullen elkaar persoonlijk ontmoeten om mogelijke samenwerkingen te verkennen. 

De uitgenodigde startups krijgen een op maat gemaakt programma dat onder andere expertsessies en exclusieve presentaties bevat met tal van mogelijkheden om te netwerken met senior management en deskundigen.

De door de jury geselecteerde winnaars worden bekendgemaakt tijdens de slotceremonie van het evenement. De winnaars ontvangen dan een prestigieuze Paint the Future award en een samenwerkingsovereenkomst om samen met AkzoNobel te werken op het gebied van duurzame zakelijke kansen. 

"Paint the Future bootcamps zitten vol energie en zijn enorm motiverend en ik kijk er echt naar uit om deze inspirerende ondernemers persoonlijk te ontmoeten", zegt Klaas Kruithof, Chief Technology Officer van AkzoNobel en voorzitter van de Paint the Future jury. "Samenwerken in innovatie is een vitaal onderdeel van onze People. Planet. Paint. strategie van duurzaam ondernemen. We zijn enthousiast om te zien hoe samenwerking de verf- en coatingsindustrie kan transformeren." 

De 11 startups die de Paint the Future bootcamp in Amsterdam bijwonen zijn: 

GreenMantra Technologies 

Canada 

Up-cycling van polystyreenafval tot styreenmonomeer/oligomeren

Halley Labs 

Israël 

Optimalisering van verfapplicatie door middel van machinaal leren

SolCold Ltd 

Israël 

Duurzame zelfkoelende coating 

Techstyle Materials  

VS

Coatings die warmte en vocht in gebouwen reguleren

Graphite Innovation and Technologies

Canada 

Anti-fouling coating speciaal ontworpen voor propellers 

Repela Tech, LLC 

VS 

Nieuwe niet-toxische aangroeiwerende coating 

Zinergy 

VK

Dunne film oplossing voor energieopslag

Advanced Material Development  

VK

Temperatuur- of mechanisch reagerende oppervlakken 

SIA Aerones 

Letland 

Robotoplossingen voor verfapplicatie op hoogte

SprayVision 

Tsjechië

Gegevensgestuurde aanpak voor optimale verfspuittoepassing 

HausBots  

VK

Kruipende robot voor inspectie en aanbrengen van verf 

 

"Onze juryleden zijn speciaal geselecteerd om een breed scala aan expertise op het gebied van innovatie, digitale technologie, business, wetenschap, marketing, investeringen en klantervaring." zegt Ally van der Boon, Paint the Future Program Manager. "Met zowel interne als externe experts die betrokken zijn, inclusief onze winnaar van de vorige Paint the Future-challenge, kijken we het vanuit verschillende perspectieven naar de innovatieve oplossingen en de mogelijke impact die ze zouden kunnen hebben op onze industrie." 
Met deze tweede wereldwijde startup challenge breidt AkzoNobel opnieuw zijn samenwerkende innovatie-ecosysteem uit, na een eerdere wereldwijde startup challenge in 2019 en regionale startup challenges in Brazilië (2020) en China (2021).  

Ga voor meer informatie over de wereldwijde startup challenge van 2021 naar letspaintthefuture.com/global-challenge-2021/ en volg @letspaintfuture op LinkedInFacebook en Twitter. Om als pers aan het evenement deel te nemen, kunt u contact opnemen met de onderstaande contactpersoon. 


Over Paint the Future

Paint the Future, gelanceerd in 2019, is het wereldwijde samenwerkende innovatie-ecosysteem van AkzoNobel. Het is een gedurfd initiatief om ideeën en oplossingen voor de verf- en coatingsindustrie te versnellen, te testen, te lanceren en op te schalen. Paint the Future kent verschillende  programma's om innovatie te versnellen. Aanvankelijk was het programma bedoeld voor startups maar al snel werd het uitgebreid met academische instellingen, onderzoeksinstituten en twee grote groepen leveranciers. Aangezien dit innovatie-ecosysteem blijft groeien en verder voortbouwt op het succes van elk programma, is het inmiddels uitgegroeid de grootste in de industrie.

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst. https://www.akzonobel.com/en/nl

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...