Persbericht

De natuur geeft leven aan AkzoNobels Kleur van het Jaar 2023

13 september 2022

(AKZA; AKZOY) 

Wild Wonder – een tint geïnspireerd door de warme kleuren van geoogste gewassen – is AkzoNobels Kleur van het Jaar 2023. De vrolijke gloed verbindt ons met de natuur en creëert een gevoel van energie en positiviteit.

Nu mensen op zoek zijn naar steun, verbinding, inspiratie en balans in de wereld van vandaag, duiken ze in de wonderen van de natuur om die te vinden. Een uitgebreid onderzoek, uitgevoerd door een team van interne kleurenexperts op het gebied van verven en coatings en van internationale ontwerpprofessionals, laat zien dat er in de kern van wereldwijde samenlevings-, design- en consumententrends hoop te vinden is.

"Wild Wonder spreekt ons aan in een taal die we instinctief begrijpen”, zegt Heleen van Gent, Creative Director van AkzoNobels Global Aesthetic Center. "De natuur is wat ons inspireert en ons een beter gevoel geeft in ons leven en thuis. Daarom is ons volledige kleurenpalet voor het eerst in 20 jaar geïnspireerd op de ritmes van de natuur."

Er zijn vier decoratieve Flexa verfpaletten ontworpen rond de kleur Wild Wonder: Lush Kleuren (bostinten), Buzz Kleuren (lichte weidekleuren), Raw Kleuren (oogstkleuren) en Flow Kleuren (zeetinten). Voor consumenten die hun huis en stedelijke omgeving willen personaliseren, maken de paletten het gemakkelijk om wandkleuren te kiezen voor een tijdloze look die ook trendy is.

"Onze onderzoeksinzichten zijn ook van onschatbare waarde voor industriële klanten die op zoek zijn naar de perfecte afwerking", zegt Michael Friede, Chief Commercial Officer voor Performance Coatings. "Wij ontwikkelen een marktspecifiek aanbod op basis van kleur- en materiaalonderzoek en marktanalyse. Ik ben bijzonder verheugd om deze gedurfde en met de natuur doordrenkte kleurenboodschap met onze klanten te delen. Daar draait het om: People. Planet. Paint.”

De Kleur van het Jaar is de vonk van inspiratie die een langdurig partnerschap op het gebied van design met onze industriële coatings klanten aanwakkert. Trendy kleuren, texturen en speciale effecten zijn ontworpen voor de luchtvaart-en automobielindustrie, consumentenelektronica-, metalenmeubels, verlichting, kasten, vloeren, bouwproducten en architectuur als ook voor  decoratieve verf. Door innovatieve digitale tools, zoals de AkzoNobel Design-app, te gebruiken werken coatingexperts en klanten samen om zo de beste afwerking voor hun producten te ontwikkelen. 

Het jaar 2023 brengt twee belangrijke mijlpalen in het Global Aesthetic Center. We vieren de 20e verjaardag van de ColourFutures-trendvoorspelling en we kunnen ook terugkijken op 30 jaar trendanalyse, kleuronderzoek, kleurontwerp en art direction bij AkzoNobel.

Ga voor meer informatie over de Kleur van het Jaar 2023 naar de webpagina en volg #CF23 op  social media.

Dominique Groenendijk

Voor meer informatie

Dominique Groenendijk, Communicatie Manager Benelux 
Fetching the data, please wait...